Kwaliteitsverantwoordelijke (m/v)

Beernem

Group Depre (www.groupdepre.com) is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders en de sector van de hobbyvoeding & petfood. Group Depré telt 7 vestigingen en realiseert een omzet van 450 miljoen euro met 450 medewerkers.
Depre Veevoeding produceert in haar sites te Beernem en Deurne samengestelde voeders voor varkens, runderen en pluimvee, bestemd voor de intensieve veeteelt, zowel voor Europa als geconcentreerde voeders voor exportlanden. Deze divisie stelt op het hoofdkantoor Beernem en in beide fabrieken ca. 80 medewerkers tewerk. Vanuit de divisie Veevoeding beheren we tevens het moderne bedrijfslabo in Beernem en verzorgen we de kwaliteitsborging voor de divisies Trade Agro/Feed, Trade Rice en Depre Storage & Handling in Brugge.
In het kader van de verdere uitbouw van ons kwaliteitsbeleid zoeken we een (m/v) :Kwaliteitsverantwoordelijke

ONZE UITDAGING

• Je wordt verantwoordelijk voor het implementeren en bewaken van het kwaliteitssysteem, en dit voor zowel de productie van voeders als de handel in grondstoffen voor feed en petfood.
• Je begeleidt zowel interne als externe kwaliteitsaudits (ACS, FCA, BIO, GMP+, VLOG), als de audits van klanten.
• Je stuurt de dagelijkse opvolging van het bedrijfseigen labo te Beernem (2 medewerkers).
• Je bent verantwoordelijk voor het kwaliteitscontroleplan, het opvolgen van labo-analyses en specifieke kwaliteitsonderzoeken. Daarnaast begeleid en interpreteer je de verslepingstesten in de productie.
• Je staat in voor de opvolging van klachten (van klanten en naar leveranciers) en non-conformiteiten, en het opstellen en opvolgen van verbeteracties.
• Je bent het interne en externe aanspreekpunt voor alle kwaliteits-gerelateerde zaken, en draagt via gerichte acties bij tot het algemene kwaliteitsbewustzijn doorheen het hele bedrijf (zowel in nutritie, labo, productie, sales, aankoop, …). Je onderhoudt actief contacten met het Voedselagentschap en neemt deel aan diverse vak/werkgroepen (BFA, Ovocom,…).
• Je blijft voortdurend op de hoogte van wijzigingen in de dierwetgeving. Je werkt nauw samen met een team van 3 nutritionisten en bent in nauw contact met de plantmanager van onze 2 sites en de productie-ingenieur.
• Je rapporteert aan de Managing Director Veevoeding.

JOUW PROFIEL

• Je volgde een opleiding bio-ingenieur of gelijkwaardig door ervaring, en combineert dit met minimum 5 jaar relevante kwaliteitservaring in een feed of food-productie-omgeving.
• Je beheerst de algemene principes van een kwaliteitsbeleid, kwaliteitshandboeken en procedures en kwaliteitsnormen.
• Affiniteit met de primaire sector is een must, ervaring met nutritie veevoeding is een groot pluspunt.
• Je bent een echte organisator en beheerder, je bent kritisch-analytisch, detecteert de belangrijkste business- en kwaliteitsprioriteiten en slaagt erin deze autonoom, pragmatisch en efficiënt aan te pakken, waarbij je ook borg staat voor een correcte administratieve follow-up.
• Door je relationele skills en daadkracht, krijg je de organisatie hierin mee. Je stijl is no-nonsense en de fabrieksomgeving behoort tot jouw werkterrein.

 

Als kind was ik al gepassioneerd door veevoeding, nu kan ik mijn passie kwijt in mijn beroep. Een verademing.

Danny Allemans
Storage handler, Beduco